Amsterdam, Bongerdkade

Waterwoning Amsterdam

Bongerdkade

Amsterdam, Bongerdkade

Lengte19.3 m Breedte6.9 m
Hoogte4 m Inhoud736 m3

Het muzieklokaal

Op een prachtige plek in Amsterdam Noord ligt dit ‘muzieklokaal’. Omdat de oude woonark een school is geweest en we op de nieuwe ark veel muziek gaan maken, kiezen Christa en Frans voor “Het muzieklokaal”.

In het kort was de woonwens: een fijn, duurzaam gezinshuis creëren waar iedereen een eigen plek heeft. Anton Surink van Studio Anton Surink ontwierp de nieuwe ark: een dynamische en praktische woonark met veel licht en ruimte.

Indeling

De ouderslaapkamer heeft de luxe van een hotelkamer door het ligbad voor het raam (schuifpui) en een inloopbadkamer. De slaapkamer is in het midden van de woning aan de waterzijde geplaatst. Hierdoor ontstaat er een grote U-vormige ruimte met centraal een slaapkamerblok waardoor je je niet verloren voelt in de ruimte. Het woongebied achter het blok is een rustige tv/muziekwoonkamer. De woonkamer/keuken is verbonden door een tribune-trap die gebruikt kan worden voor een kop thee met uitzicht over het IJ, maar ook voor de huiskamerconcerten als “echte” tribune.

De keuken is voorzien van een enorme glazen hoekpui (3.60 m hoog) die helemaal open kan. Hierdoor is er veel contact met buiten en met het water. Het betonnen aanrechtblad loopt door in de vloer van de woonkamer. Om vanuit de keuken eten/drinken naar de tuin te brengen is er een doorgeefraam ontworpen. Aan de waterkant zijn de puien aan de buitenkant voorzien van aluminium lamellen waardoor er gespeeld kan worden met de toetreding van zon/daglicht en privacy.

Ligging

Voor de keuze van de keuken en woongedeelte heeft de architect goed naar de omgeving, ligging en het IJ gekeken. Het uitzicht uit de keuken is gesitueerd op het zuiden met zicht op de Westerkerk. Ook zie je vanuit de woonkamer de cruiseschepen voorbijvaren op het IJ. Het is echt genieten!

Johan van Domselaar

Wilt u meer weten?

Neem contact op
met Johan van Domselaar

Tel. 0527 201345
Email: j.vandomselaar@arkenbouw.nl

 • Waterwoning Meerstad Groningen

  Meerstad Groningen

  Wonen met prachtig uitzicht over het water?  Dat kan in deze comfortabele waterwoning. Deze waterwoning heeft een uniek karakter, is perfect geisoleerd, veilig en  de afwerking is tot in de puntjes verzorgd.

  De indeling wordt op uw woonwensen afgestemd. Beide ...

  Meer over Meerstad Groningen
 • vinkeveen herenweg ark

  Vinkeveen, Herenweg

  Op bezoek bij...

  Over het bouwen van een eigen woonark doen veel verhalen de ronde. Het ene nog sterker en rampzaliger dan het andere. Hier trokken Peter en Henny zich gelukkig niets van aan. Bovendien is Peter zelf werkzaam in de ...

  Meer over Vinkeveen, Herenweg
 • gorinchem kanaal van steenenhoek ark

  Gorinchem, Kanaal van Steenenhoek

  Groots wonen in Gorinchem. Dat doet de familie Hanselaar. Een bijzondere ark qua kleurstelling. De gevel is verdeeld in 2 kleuren en de kozijnen zijn rood. De stalen dakpannen en de vorm van het dak, geven de ark een robuuste uitstraling. Binnen is het heel ruim. De woonkamer ...

  Meer over Gorinchem, Kanaal van Steenenhoek