Amsterdam, Bongerdkade

Waterwoning Amsterdam

Bongerdkade

Amsterdam, Bongerdkade

Lengte19.3 m Breedte6.9 m
Hoogte4 m Inhoud736 m3

Het muzieklokaal

Op een prachtige plek in Amsterdam Noord ligt dit ‘muzieklokaal’. Omdat de oude woonark een school is geweest en we op de nieuwe ark veel muziek gaan maken, kiezen Christa en Frans voor “Het muzieklokaal”.

In het kort was de woonwens: een fijn, duurzaam gezinshuis creëren waar iedereen een eigen plek heeft. Anton Surink van Studio Anton Surink ontwierp de nieuwe ark: een dynamische en praktische woonark met veel licht en ruimte.

Indeling

De ouderslaapkamer heeft de luxe van een hotelkamer door het ligbad voor het raam (schuifpui) en een inloopbadkamer. De slaapkamer is in het midden van de woning aan de waterzijde geplaatst. Hierdoor ontstaat er een grote U-vormige ruimte met centraal een slaapkamerblok waardoor je je niet verloren voelt in de ruimte. Het woongebied achter het blok is een rustige tv/muziekwoonkamer. De woonkamer/keuken is verbonden door een tribune-trap die gebruikt kan worden voor een kop thee met uitzicht over het IJ, maar ook voor de huiskamerconcerten als “echte” tribune.

De keuken is voorzien van een enorme glazen hoekpui (3.60 m hoog) die helemaal open kan. Hierdoor is er veel contact met buiten en met het water. Het betonnen aanrechtblad loopt door in de vloer van de woonkamer. Om vanuit de keuken eten/drinken naar de tuin te brengen is er een doorgeefraam ontworpen. Aan de waterkant zijn de puien aan de buitenkant voorzien van aluminium lamellen waardoor er gespeeld kan worden met de toetreding van zon/daglicht en privacy.

Ligging

Voor de keuze van de keuken en woongedeelte heeft de architect goed naar de omgeving, ligging en het IJ gekeken. Het uitzicht uit de keuken is gesitueerd op het zuiden met zicht op de Westerkerk. Ook zie je vanuit de woonkamer de cruiseschepen voorbijvaren op het IJ. Het is echt genieten!

Ontwerp: Studio Anton Surink info@studioantonsurink.nl       

Johan van Domselaar

Wilt u meer weten?

Neem contact op
met Johan van Domselaar

Tel. 0527 201345
Email: j.vandomselaar@arkenbouw.nl

 • aalsmeer uiterweg ark

  Aalsmeer, Uiterweg

  Wonen op de Westeinderplassen

  Met een flink aantal grote ramen, valt er veel licht naar binnen en heb je dus ook een magnifiek uitzicht. Het puntdak van de woonark is uitgevoerd in zink, niet goedkoop maar wel mooi. De bekleding is red cedar, nu nog met een warme ...

  Meer over Aalsmeer, Uiterweg
 • amsterdam prinsengracht

  Amsterdam, Prinsengracht

  Klaar voor de toekomst

  Als je een woonboot wilt bouwen moet je aan allerlei gemeentelijke eisen voldoen. Dus moet je zoeken naar een ontwerp dat aan de gemeentelijke eisen voldoet maar ook aan je eigen woonwensen. Alex en Rolinda ...

  Meer over Amsterdam, Prinsengracht
 • waterwonining woonark haarlem schalkwijkerstraat

  Haarlem, Schalkwijkerstraat

  ‘Vooral een mooi terras op het zuidwesten, hoge plafonds omdat Ed bijna twee meter is, veel licht beneden en oh ja, mooi strak en modern’. Nicole Bekkers somt haar wensen en die van haar partner, Ed ...

  Meer over Haarlem, Schalkwijkerstraat