Amsterdam, Bongerdkade

Waterwoning Amsterdam

Bongerdkade

Amsterdam, Bongerdkade

Lengte19.3 m Breedte6.9 m
Hoogte4 m Inhoud736 m3

Het muzieklokaal

Op een prachtige plek in Amsterdam Noord ligt dit ‘muzieklokaal’. Omdat de oude woonark een school is geweest en we op de nieuwe ark veel muziek gaan maken, kiezen Christa en Frans voor “Het muzieklokaal”.

In het kort was de woonwens: een fijn, duurzaam gezinshuis creëren waar iedereen een eigen plek heeft. Anton Surink van Studio Anton Surink ontwierp de nieuwe ark: een dynamische en praktische woonark met veel licht en ruimte.

Indeling

De ouderslaapkamer heeft de luxe van een hotelkamer door het ligbad voor het raam (schuifpui) en een inloopbadkamer. De slaapkamer is in het midden van de woning aan de waterzijde geplaatst. Hierdoor ontstaat er een grote U-vormige ruimte met centraal een slaapkamerblok waardoor je je niet verloren voelt in de ruimte. Het woongebied achter het blok is een rustige tv/muziekwoonkamer. De woonkamer/keuken is verbonden door een tribune-trap die gebruikt kan worden voor een kop thee met uitzicht over het IJ, maar ook voor de huiskamerconcerten als “echte” tribune.

De keuken is voorzien van een enorme glazen hoekpui (3.60 m hoog) die helemaal open kan. Hierdoor is er veel contact met buiten en met het water. Het betonnen aanrechtblad loopt door in de vloer van de woonkamer. Om vanuit de keuken eten/drinken naar de tuin te brengen is er een doorgeefraam ontworpen. Aan de waterkant zijn de puien aan de buitenkant voorzien van aluminium lamellen waardoor er gespeeld kan worden met de toetreding van zon/daglicht en privacy.

Ligging

Voor de keuze van de keuken en woongedeelte heeft de architect goed naar de omgeving, ligging en het IJ gekeken. Het uitzicht uit de keuken is gesitueerd op het zuiden met zicht op de Westerkerk. Ook zie je vanuit de woonkamer de cruiseschepen voorbijvaren op het IJ. Het is echt genieten!

Johan van Domselaar

Wilt u meer weten?

Neem contact op
met Johan van Domselaar

Tel. 0527 201345
Email: j.vandomselaar@arkenbouw.nl

 • Haarlem Jaagpad

  Haarlem, Jaagpad

  De klantenervaring van… Debra en Hans
  “Bij ABC is afspraak ook afspraak”

  Wat zijn we blij, telkens als een klant oprecht enthousiast is over een door ons gebouwde woonark. Neem bijvoorbeeld Debra en Hans, die in Amerika wonen en voor de korte ...

  Meer over Haarlem, Jaagpad
 • oudega, griedmansrak

  Oudega, Griedmansrak

  Fryslân op z'n mooist

  Wie aan Fryslân denkt, denkt aan water, elfsteden, koeien in het prachtige grasland, blauwe lucht en weidse uitzichten. De heer en mevrouw Dijkstra genieten van dit alles vanaf hun recreatieark in het plaatsje De Veenhoop vlakbij Drachten. ...

  Meer over Oudega, Griedmansrak
 • loenen aan de vecht oud over ark

  Loenen aan de Vecht, Oud Over

  Buitengewoon zicht op de Vecht

  In onze woonark wilden we alle seizoenen genieten van het ‘buiten’. Daarom wilden wij veel, heel veel glas... rondom, zodat buiten ook naar binnen komt. Onze smaak? Strak, rustig en modern. De woonark is 18 meter geworden. De door ...

  Meer over Loenen aan de Vecht, Oud Over