amsterdam oostenburgergracht ark

Woonark Amsterdam

Oostenburgergracht

Amsterdam Oostenburgergracht

Lengte17,50 m Breedte5,00 m
Hoogte4,90 m Inhoud290 m3
Oppervlakte122 m2

Droomboot in hartje Amsterdam

Ze wonen al meer dan 20 jaar op het water. Eerst in een ark, later op een oude woonboot. Maar deze was duidelijk aan vernieuwing toe. Loes en Joop hoorden gunstige berichten van arkbewoners met ABC ervaringen en kwamen zodoende op Urk uit. Na een prima gesprek waarin enthousiast en flexibel werd meegedacht kwam een eerste scherpe prijsindicatie. En zo kwam het dat na een lange voorbereiding deze droomboot op Urk werd gebouwd.

 

Zakelijk en privé strikt verbonden

Loes is ontwerper en heeft de hele boot zelf bedacht en getekend. Ze maakte van de woonverdieping één grote ruimte. Een ruimte waar koken, eten en relaxen door elkaar lopen. Beneden zijn twee werkkamers, een slaap- en badkamer en de technische ruimte. Omdat we beneden de hele vloer hebben laten ophogen kregen we de ramen op ooghoogte. Heerlijk om tijdens het werk over het water te turen.

 

Eten uit eigen ‘tuin’

Vanwege de unieke ligging op het zuiden met prachtig uitzicht en met de mogelijkheid om 5 meter hoog te mogen bouwen, hebben we gekozen voor veel glas. Het verlangen naar een (moes)tuin maakt dat we kozen voor 2 buitenruimtes. Een balkonnetje voor de ochtendzon en een ruim terras vol planten. Daardoor hebben we de hele zomer al uit eigen ‘tuin’ gegeten.

Johan van Domselaar

Wilt u meer weten?

Neem contact op
met Johan van Domselaar

Tel. 0527 201345
Email: j.vandomselaar@arkenbouw.nl

 • broek in waterland ark broekermeerdijk

  Broek in Waterland, Broekermeerdijk

  Veel waterwoonwensen én financiële zekerheid


  ‘Naast veel woonwensen, wilden we financiële zekerheid. Daar kon ABC aan voldoen’. Peter Mars vertelt: ‘Na het bezoeken van alle arkenbouwers dachten we dat een nieuwe woonark voor ons niet haalbaar was en ...

  Meer over Broek in Waterland, Broekermeerdijk
 • waterwonining woonark meerstad groningen

  Zwaneneiland Meerstad

  Binnenkijken bij Bert en Harriëtte

  Wonen op het water. Voor velen een droom, Bert en Harriëtte maakten het waar in Meerstad. Vanaf hun terras kunnen ze zo het water induiken. “Sinds we hier wonen hebben we het gevoel dat we elke dag op vakantie zijn.’’
  Meer over Zwaneneiland Meerstad

 • woonark amsterdam amstel

  Amsterdam, Amstel

  Een moderne ark in een historische hotspot van Amsterdam – dat was de uitdaging. Hans Paping kreeg zijn strakke ark door de Welstandscommissie en woont als een prins op de Amstel.
  Drie jaar geleden kocht Hans Paping zijn eerste waterwoning op deze historische plek in ...

  Meer over Amsterdam, Amstel