amsterdam oostenburgergracht ark

Woonark Amsterdam

Oostenburgergracht

Amsterdam Oostenburgergracht

Lengte17,50 m Breedte5,00 m
Hoogte4,90 m Inhoud290 m3
Oppervlakte122 m2

Droomboot in hartje Amsterdam

Ze wonen al meer dan 20 jaar op het water. Eerst in een ark, later op een oude woonboot. Maar deze was duidelijk aan vernieuwing toe. Loes en Joop hoorden gunstige berichten van arkbewoners met ABC ervaringen en kwamen zodoende op Urk uit. Na een prima gesprek waarin enthousiast en flexibel werd meegedacht kwam een eerste scherpe prijsindicatie. En zo kwam het dat na een lange voorbereiding deze droomboot op Urk werd gebouwd.

 

Zakelijk en privé strikt verbonden

Loes is ontwerper en heeft de hele boot zelf bedacht en getekend. Ze maakte van de woonverdieping één grote ruimte. Een ruimte waar koken, eten en relaxen door elkaar lopen. Beneden zijn twee werkkamers, een slaap- en badkamer en de technische ruimte. Omdat we beneden de hele vloer hebben laten ophogen kregen we de ramen op ooghoogte. Heerlijk om tijdens het werk over het water te turen.

 

Eten uit eigen ‘tuin’

Vanwege de unieke ligging op het zuiden met prachtig uitzicht en met de mogelijkheid om 5 meter hoog te mogen bouwen, hebben we gekozen voor veel glas. Het verlangen naar een (moes)tuin maakt dat we kozen voor 2 buitenruimtes. Een balkonnetje voor de ochtendzon en een ruim terras vol planten. Daardoor hebben we de hele zomer al uit eigen ‘tuin’ gegeten.

Johan van Domselaar

Wilt u meer weten?

Neem contact op
met Johan van Domselaar

Tel. 0527 201345
Email: j.vandomselaar@arkenbouw.nl

 • loenen aan de vecht oud over ark

  Loenen aan de Vecht, Oud Over

  Adembenemend uitzicht op de Vecht

  No-nonsense, leefbaar, doelmatig, comfortabel, onderhoudsarm, een laag energieverbruik en rustig, daar waren de bewoners van deze woonark naar op zoek. Dat én een lust voor het oog, is het in alle opzichten ...

  Meer over Loenen aan de Vecht, Oud Over
 • amsterdam prinsengracht

  Amsterdam, Prinsengracht

  Klaar voor de toekomst

  Als je een woonboot wilt bouwen moet je aan allerlei gemeentelijke eisen voldoen. Dus moet je zoeken naar een ontwerp dat aan de gemeentelijke eisen voldoet maar ook aan je eigen woonwensen. Alex en Rolinda ...

  Meer over Amsterdam, Prinsengracht
 • Waterwoning Dronten, Ankerplaats

  Dronten, Ankerplaats

  Deze schitterende waterwoning hoefde niet ver vanaf de bouwer. Hij heeft een mooie plek geregen in Dronten waar de bewoners genieten van hun nieuwe thuis. 
  De gevelbekleding is Thermowood met trespa gevelbeplating en heeft een ...

  Meer over Dronten, Ankerplaats