amsterdam vredenhof ark

Woonark Amsterdam

Vredenhof

Amsterdam Vredenhofpad

Lengte16,50 m Breedte5,50 m
Hoogte4,50 m Inhoud372 m3
Oppervlakte118 m2

Puur genieten

Comfortabel, open, praktisch en prettig wonen waren de uitgangspunten bij het ontwerp van Jacqueline Lissenburg en Ed van de Pas. De ligplek aan het Vredenhofpad in Amsterdam heeft een heerlijke tuin, aan één zijde buren en de andere zijde een vrij uitzicht.

 

Koken en wonen in één ruimte

‘Heerlijk vinden we de grote leefkeuken. Vanachter het kookeiland kijk je via de beide schuifpuien naar de tuin, het terras en heb je contact met de woonkamer’. Door de prachtige brede houten trap bereik je de comfortabele zitkamer. Hier is een muur als ruimteverdeler geplaatst. achter deze muur, die aan beide zijden open is, bevindt zich de werkkamer.

 

Slaap- badkamer

De gecombineerde slaap- en badkamer zijn gescheiden door een tussenmuur. Optisch zorgt dit voor meer ruimte en geeft tegelijkertijd de nodige privacy. Zwart, wit en antracietgrijs zijn de kleuren die in beide ruimtes zijn gebruikt. Hierdoor is het een rustig geheel geworden.

 

Extra ruimte door splitlevel

De splitlevel is 16,5 m lang x 5,5 m breed en heeft een hoogte van 4,5 m boven de waterlijn. er is hierdoor veel ruimte gecreëerd. Vanuit de woonkeuken is het maar een paar treden omhoog naar de zitkamer en met een andere trap via een paar treden omlaag naar de slaapverdieping.

 

Buiten leven

De woonkeuken wordt nog eens extra verlengd door het terras op het water. ‘Hier genieten we vanuit onze luie stoel en zitkussens van het vrije uitzicht’.

 

Johan van Domselaar

Wilt u meer weten?

Neem contact op
met Johan van Domselaar

Tel. 0527 201345
Email: j.vandomselaar@arkenbouw.nl

 • loenen aan de vecht oud over ark

  Loenen aan de Vecht, Oud Over

  Adembenemend uitzicht op de Vecht

  No-nonsense, leefbaar, doelmatig, comfortabel, onderhoudsarm, een laag energieverbruik en rustig, daar waren de bewoners van deze woonark naar op zoek. Dat én een lust voor het oog, is het in alle opzichten ...

  Meer over Loenen aan de Vecht, Oud Over
 • Waterwoning Meerstad, Groningen

  Broek in Waterland

  Prachtige waterwoning ontworpen door architect Bob Ronday. Heel veel waterbeleving door de grote aluminium vouwwand die binnen verbind met buiten. Dit is genieten met hoofdletters! 

   

   

  Meer over Broek in Waterland
 • aalsmeer uiterweg ark

  Aalsmeer, Uiterweg

  Wonen op de Westeinderplassen

  Met een flink aantal grote ramen, valt er veel licht naar binnen en heb je dus ook een magnifiek uitzicht. Het puntdak van de woonark is uitgevoerd in zink, niet goedkoop maar wel mooi. De bekleding is red cedar, nu nog met een warme ...

  Meer over Aalsmeer, Uiterweg