leiden galgenwater ark

Woonark Leiden

Galgenwater

Leiden Galgenwater

Lengte16,00 m Breedte5,00 m
Hoogte3,25 m Inhoud242 m3
Oppervlakte66 m2

Flirten met het water

Je zult maar in Leiden op het water wonen en dan ook nog met zicht op molen de Put en de oudeStadstimmerwerf. Dat geluk hebben Mark Neuteboom en Gerdien Pakkert. Zij hebben er altijd het zicht op. Het was Rembrandt van Rijn die molen de Put veelvuldig op het doek vastlegde.

Mooie mix

De enkellaagse woonark is een mooie mix van materialen. Het onbehandelde Red Cedar in combinatie met de antracietgrijze kunststofkozijnen en dakrand van Archipan geeft een stijlvolle, strakke en natuurlijke uitstraling. De vorm van de dakrand maakt het net een beetje anders dan anders. Binnen geven de indeling en gebruikte materialen ook een rustige uitstraling.

Flirten met het water

De walkant van de ark heeft kleine ramen. Bewust voor weinig inkijk. Doordat de ramen hoog zijn geplaatst, laten ze toch veel licht binnen. Aan de waterkant natuurlijk veel ramen tot op het waterniveau. ‘We flirten met het water, niet alleen als we binnen zitten maar ook als we op ons terras de vele complimenten in ontvangst nemen van de mensen in voorbijgaande bootjes’.

Johan van Domselaar

Wilt u meer weten?

Neem contact op
met Johan van Domselaar

Tel. 0527 201345
Email: j.vandomselaar@arkenbouw.nl

 • amsterdam weesperzijde

  Amsterdam, Weesperzijde

  In hartje Amsterdam herbergt deze heerlijke woonark maar liefst twee woongedeeltes. Eén voor de eigenaren en een gedeelte voor de verhuur.
  De woonark steekt 2,5 meter boven de waterlijn uit en er ...

  Meer over Amsterdam, Weesperzijde
 • amsterdam prinsengracht

  Amsterdam, Prinsengracht

  Klaar voor de toekomst

  Als je een woonboot wilt bouwen moet je aan allerlei gemeentelijke eisen voldoen. Dus moet je zoeken naar een ontwerp dat aan de gemeentelijke eisen voldoet maar ook aan je eigen woonwensen. Alex en Rolinda ...

  Meer over Amsterdam, Prinsengracht
 • amsterdam appelweg ark

  Amsterdam, Appelweg

  Wonen op waterniveau

  De ark bestaat uit twee verdiepingen. Maar omdat Richard en Elise niet ‘in de bak’ willen wonen, is de verdiepingsvloer op de waterlijn geplaatst. Hier op het waterniveau zijn de slaapkamer, logeerkamer, badkamer en het atelier gesitueerd. ...

  Meer over Amsterdam, Appelweg