loenen aan de vecht oud over ark

Woonark Loenen aan de Vecht

Oud Over

Loenen aan de Vecht Oud Over

Lengte18,00 m Breedte6,00 m
Hoogte3,50 m Inhoud430 m3
Oppervlakte200 m2

Buitengewoon zicht op de Vecht

In onze woonark wilden we alle seizoenen genieten van het ‘buiten’. Daarom wilden wij veel, heel veel glas... rondom, zodat buiten ook naar binnen komt. Onze smaak? Strak, rustig en modern. De woonark is 18 meter geworden. De door de gemeente aangegeven maximale hoogte beperkte ons erg in het streven naar het contact houden met het water en tegelijkertijd het ruimtelijke gevoel binnen. De vloer voor de schuifpuien hebben we toen verlaagd. Daardoor konden grote ramen in de woonkamer geplaatst worden wat een heel ruimtelijk effect binnen geeft. De woonkamer grenst aan de open keuken. Achter de keuken ligt het kantoor.

Goed bedacht

De slaapverdieping herbergt drie slaapkamers, twee badkamers en de technische ruimte (waar ook de wasmachine en droger staan). Een kitchenette is gerealiseerd in de hal.

De ark heeft twee entrees omdat een gedeelte vaak gebruikt wordt voor onze gasten. ‘Als we willen kan deze ruimte zowel boven als beneden afgesloten worden van elkaar. Boven maken onze gasten dan gebruik van het kantoor als woonkamer en beneden maken ze dan gebruik van de twee slaapkamers, één badkamer en de kitchenette’.

‘In ons ’eigen gedeelte’ beneden (met grote slaapkamer, dubbele douche, toilet en inloopkast) hebben we zo min mogelijk deuren laten plaatsen. Een bijkomend voordeel van het verlagen van de verdiepingsvloer in de woonkamer is, dat we hieronder een inbouwkast hebben gecreëerd’. Mooi en praktisch; het verlaagde stuk is hierdoor onzichtbaar. Ook praktisch is dat we via dit gedeelte toegang hebben tot de berging onder het buitenterras.

‘Goed bedacht is het elektrisch bedienbare luik in het terras buiten. Hieronder is een ruime berging waar we onze buitenspullen in opbergen. Het dak van het buiten terras kan ook elektrisch geopend en gesloten worden. Het staat open als we van de zon willen genieten en als we ’s avonds langer buiten willen zitten dan doen we het dicht. Echt een heerlijke veranda’.

Keuze voor professionaliteit

‘De professionele uitstraling, de logistieke aanpak, het bouwen in een overdekte hal en de eerste plezierige kennismaking op Urk spraken ons zeer aan. Ook de aanwezige specialisten van de zeer bekwame electra installateur tot het zonweringbedrijf. Zelfs de gordijnen zijn op Urk gemaakt’.

Johan van Domselaar

Wilt u meer weten?

Neem contact op
met Johan van Domselaar

Tel. 0527 201345
Email: j.vandomselaar@arkenbouw.nl

 • waterwonining woonark leiden utrechtse veer

  Leiden, Utrechtse Veer

  Sinds kort zijn Caroline en Koen gelukkig in hun spiksplinternieuwe woonark in het hartje van Leiden. Hun woonark is zowel van buiten als binnen een mooie mix van materialen. 

  Aan de ...

  Meer over Leiden, Utrechtse Veer
 • amsterdam jaagpad ark

  Amsterdam, Jaagpad

  Spektakel aan de sluis in Amsterdam

  Briant Ent: Vooral over de combinatie van modern en klassiek zijn we erg tevreden. Details zoals de oude Amsterdamse voordeur, stijldeuren en een houtkachel geven een warme klassieke uitstraling. Verder is alles recht en stoer met ...

  Meer over Amsterdam, Jaagpad
 • hasselt buiten de enkpoort

  Hasselt, Buiten de Enkpoort

  Een oase van rust

  Alles is zoveel mogelijk in strakke lijnen ontworpen. Zo krijg je een rustig en ruimtelijk geheel in de enkellaagse ark van de familie Vos in Hasselt. De woonark meet 17 meter lang en 5 meter breed en heeft een grote woonkamer en een half open ...

  Meer over Hasselt, Buiten de Enkpoort