loenen aan de vecht oud over ark

Woonark Loenen aan de Vecht

Oud Over

Loenen aan de Vecht Oud Over

Lengte18,00 m Breedte6,00 m
Hoogte3,50 m Inhoud430 m3
Oppervlakte200 m2

Buitengewoon zicht op de Vecht

In onze woonark wilden we alle seizoenen genieten van het ‘buiten’. Daarom wilden wij veel, heel veel glas... rondom, zodat buiten ook naar binnen komt. Onze smaak? Strak, rustig en modern. De woonark is 18 meter geworden. De door de gemeente aangegeven maximale hoogte beperkte ons erg in het streven naar het contact houden met het water en tegelijkertijd het ruimtelijke gevoel binnen. De vloer voor de schuifpuien hebben we toen verlaagd. Daardoor konden grote ramen in de woonkamer geplaatst worden wat een heel ruimtelijk effect binnen geeft. De woonkamer grenst aan de open keuken. Achter de keuken ligt het kantoor.

Goed bedacht

De slaapverdieping herbergt drie slaapkamers, twee badkamers en de technische ruimte (waar ook de wasmachine en droger staan). Een kitchenette is gerealiseerd in de hal.

De ark heeft twee entrees omdat een gedeelte vaak gebruikt wordt voor onze gasten. ‘Als we willen kan deze ruimte zowel boven als beneden afgesloten worden van elkaar. Boven maken onze gasten dan gebruik van het kantoor als woonkamer en beneden maken ze dan gebruik van de twee slaapkamers, één badkamer en de kitchenette’.

‘In ons ’eigen gedeelte’ beneden (met grote slaapkamer, dubbele douche, toilet en inloopkast) hebben we zo min mogelijk deuren laten plaatsen. Een bijkomend voordeel van het verlagen van de verdiepingsvloer in de woonkamer is, dat we hieronder een inbouwkast hebben gecreëerd’. Mooi en praktisch; het verlaagde stuk is hierdoor onzichtbaar. Ook praktisch is dat we via dit gedeelte toegang hebben tot de berging onder het buitenterras.

‘Goed bedacht is het elektrisch bedienbare luik in het terras buiten. Hieronder is een ruime berging waar we onze buitenspullen in opbergen. Het dak van het buiten terras kan ook elektrisch geopend en gesloten worden. Het staat open als we van de zon willen genieten en als we ’s avonds langer buiten willen zitten dan doen we het dicht. Echt een heerlijke veranda’.

Keuze voor professionaliteit

‘De professionele uitstraling, de logistieke aanpak, het bouwen in een overdekte hal en de eerste plezierige kennismaking op Urk spraken ons zeer aan. Ook de aanwezige specialisten van de zeer bekwame electra installateur tot het zonweringbedrijf. Zelfs de gordijnen zijn op Urk gemaakt’.

Johan van Domselaar

Wilt u meer weten?

Neem contact op
met Johan van Domselaar

Tel. 0527 201345
Email: j.vandomselaar@arkenbouw.nl

 • loenen aan de vecht oud over ark

  Loenen aan de Vecht, Oud Over

  Adembenemend uitzicht op de Vecht

  No-nonsense, leefbaar, doelmatig, comfortabel, onderhoudsarm, een laag energieverbruik en rustig, daar waren de bewoners van deze woonark naar op zoek. Dat én een lust voor het oog, is het in alle opzichten ...

  Meer over Loenen aan de Vecht, Oud Over
 • amsterdam prinsengracht

  Amsterdam, Prinsengracht

  Klaar voor de toekomst

  Alex en Rolinda waren verrast dat ABC kosteloos expertise, advies en ondersteuning hierin gaf. Zo kregen zij zorgeloos hun waterproof vergunning. 
  ‘De ark mocht niet meer dan 5 meter breed zijn. Dat werd passen en meten, want we hadden ...

  Meer over Amsterdam, Prinsengracht
 • amsterdam buiksloterdijk ark

  Amsterdam, Buiksloterdijk

  Geen poespas, dat scheelt

  ‘Geen poespas of ditjes en datjes. Gewoon een woonark waar we fijn en zorgeloos in kunnen wonen. Onze woonark is misschien niet groot, maar we zijn heel tevreden’, aldus Han en Marja Pennekamp. ‘Onze oude woonark was erg op de wal ...

  Meer over Amsterdam, Buiksloterdijk