muiden lange muiderweg ark

Woonark Muiden

Lange Muiderweg

Muiden Lange Muiderweg

Lengte16,00 m Breedte5,00 m
Hoogte3,50 m Inhoud315 m3
Oppervlakte133 m2

Thuis op het water in Muiden

Ons huis is echt een rustpunt geworden in ons hectische bestaan. Het voelt vanaf de eerste dag goed. Meteen al als je de woning binnenstapt, is onze persoonlijke ‘touch’ duidelijk merkbaar. De moderne, strakke en open bouw vervloeit in meer warmere elementen van de inrichting, wat een open sfeer en geborgenheid creëert. ’De truc is dat je basiselementen en -lijnen neutraal van kleur houdt, zodat het geheel niet te onrustig wordt, aldus Christian Westers’.

De woonark is ontworpen door een bevriende architect. Aan beide zijden van de entree bevindt zich een glazen deur, waardoor je aan de ene kant naar de zitkamer gaat en de ander kant naar de keuken. In de benedenverdieping bevinden zich drie slaapkamers. Stijlvol is de masterbedroom die in open verbinding staat met de badkamer.

Markant

Ondanks of misschien zelfs dankzij de rechte vormen is het een markante woonark geworden. In de gevel aan de waterzijde zijn maar liefst drie schuifpuien geplaatst. Zo heb je veel watercontact en stap je vanuit zowel de zitkamer als vanuit de keuken makkelijk naar het terras. Markant is ook de walgevel met een brede voordeur die qua kleur perfect past bij de antracietgrijze gevelbekleding; Natura Premium van Eternit. Op het dak staan twee ‘dozen’. Hierin zijn allerlei afvoerpijpen weggewerkt.

Johan van Domselaar

Wilt u meer weten?

Neem contact op
met Johan van Domselaar

Tel. 0527 201345
Email: j.vandomselaar@arkenbouw.nl

 • Amsterdam, Joan Muyskenweg

  Amsterdam, Joan Muyskenweg

  Aan de Amstel uit de wind

  We gaan langs bij de eigenaren van deze prachtige ark op een evenzo prachtige plek aan de Amstel. Het verhaal begint met dat Jan Bodewes en Monique Smulders nog nooit op het water hadden gewoond. ‘We vielen voor deze plek; in de stad maar ...

  Meer over Amsterdam, Joan Muyskenweg
 • Amsterdam, Bongerdkade

  Amsterdam, Bongerdkade

  Het muzieklokaal

  Op een prachtige plek in Amsterdam Noord ligt dit ‘muzieklokaal’. Omdat de oude woonark een school is geweest en we op de nieuwe ark veel muziek gaan maken, kiezen Christa en Frans voor “Het muzieklokaal”.

  In het kort was de ...

  Meer over Amsterdam, Bongerdkade
 • aalsmeer uiterweg ark

  Aalsmeer, Uiterweg

  Wonen op de Westeinderplassen

  Met een flink aantal grote ramen, valt er veel licht naar binnen en heb je dus ook een magnifiek uitzicht. Het puntdak van de woonark is uitgevoerd in zink, niet goedkoop maar wel mooi. De bekleding is red cedar, nu nog met een warme ...

  Meer over Aalsmeer, Uiterweg