vinkeveen oukoop ark terras

Woonark Vinkeveen

Herenweg

Vinkeveen Herenweg

Lengte16,00 m Breedte4,00 m
Hoogte3,50 m Inhoud257 m3
Oppervlakte109 m2

Terug naar Vinkeveen

‘Vinkeveen’ wordt onder de recreanten ook wel ‘Werkeveen’ genoemd. Werken hebben we al genoeg gedaan, dus wilden we een zo onderhoudsvrije ark als mogelijk’, aldus de familie Stam. De gevelbekleding werd daarom grijs Trespa, in gelijkmatige panelen gezaagd, de vormgeving strak. De entree is gelijkvloers aan de wal gemaakt. Mooi en makkelijk. Om het een speels uiterlijk te geven werd een zinken dakoverstek ontworpen waardoor het geen ‘schoenendoos’ lijkt.

Ruimtelijk

Belangrijk in het ontwerp was dat ze hun 3 kinderen mét aanhang tegelijkertijd onderdak kunnen bieden. De indeling zowel op de woonverdieping als beneden is hierop afgestemd. De doorkijk open haard in de woonkamer, die we soms even aandoen als het kil wordt, staat mooi in het midden. Je kunt er aan alle kanten omheen lopen en zitten en het is tegelijkertijd een mooie eye-catcher. Het trappenhuis, met aan beide zijden glas, geeft een prachtige kijk op de plas. De vloer is daar verlaagd, terwijl dat geen extra kubieke meters kostte.

In de prijs valt het niet te merken

‘Wij zijn geen shoppers en hadden één offerte aangevraagd. Niet bij abc. Toen we deze binnen kregen, hadden we daar geen goed gevoel over. Via onze architect Alexander Henny (Aquatecture) kwamen we op Urk terecht. Hier kregen we een gastvrije en prima indruk van het effi ciënte bouwproces, alles onder dak!

De aanbieding die snel volgde was duidelijk, compleet en gaf nog meer vertrouwen. Tijdens de bouw kwamen er geen onverwachte kosten en de prijzen die werden aangeboden van de door ons gevraagde meerwerken tijdens de bouw, waren heel erg netjes’.

Tot in detail is met ons meegedacht. Herman als bouwbegeleider en Walter, verantwoordelijk voor het installatiewerk, betrokken ons erg goed. Het was veel werk, maar het is het achteraf zeker waard geweest! 

Beste van twee werelden

Op vakantie en toch thuis. Wat een waterbeleving, wat een rust. Comfortabel, tot in detail gebouwd en afgewerkt.

Johan van Domselaar

Wilt u meer weten?

Neem contact op
met Johan van Domselaar

Tel. 0527 201345
Email: j.vandomselaar@arkenbouw.nl

 • loenen aan de vecht oud over ark

  Loenen aan de Vecht, Oud Over

  Buitengewoon zicht op de Vecht

  In onze woonark wilden we alle seizoenen genieten van het ‘buiten’. Daarom wilden wij veel, heel veel glas... rondom, zodat buiten ook naar binnen komt. Onze smaak? Strak, rustig en modern. De woonark is 18 meter geworden. De door ...

  Meer over Loenen aan de Vecht, Oud Over
 • Loosdrechtseplassen

  Loosdrechtseplassen

  Juweeltje aan de Loosdrechtse Plassen

  Niet voor niets wordt dit gedeelte van Nederland de ‘Watertuin van Nederland’ genoemd. Aan een droom van een eilandje ligt een juweeltje van een recreatieark.

  De bijzondere en vrije ligging én de wens om het vooral ...

  Meer over Loosdrechtseplassen
 • waterwonining woonark Amsterdam Wittenkade

  Amsterdam, de Wittenkade

  Heerlijk gelegen

  Op een unieke en populaire locatie om de hoek van het Westerpark en de Jordaan ligt deze prachtige onder architectuur gebouwde woonark. (ca. 116 m2)

  De woonboot is gelegen aan een zeer fraaie rustige kade. In de nabijheid treft u diverse ...

  Meer over Amsterdam, de Wittenkade