ABC ontwikkelt betoncasco met schuine hoek wand-vloer

In Amsterdam geldt dat voor het bouwen van een woonark en het verkrijgen van een vergunning, de doorstroming van het water in de grachten gegarandeerd moet worden. Daarvoor moet bij de aanvraag van de vergunning een zogenaamd onderwaterprofiel van de woonark meegeleverd worden.

ABC bedacht een betoncasco met een schuine hoek wand-vloer. De technische uitdaging zat hem in het vinden van de juiste balans. Door toepassing van de schuine hoek wand-vloer wordt de oppervlakte van het drijfvermogen kleiner en moet de balans en dus de opbouw opnieuw berekend worden. Met een externe specialist hebben we daarvoor speciaal een calculatieprogramma ontwikkeld.

Bewezen succesvol

Inmiddels bouwen we nu de tweede ark met een schuine hoek wand-vloer in het casco. Deze komt te liggen aan de Korte Prinsengracht en meet 20 bij 5m. De eerste die we bouwden ligt in de Prinsengracht en heeft een lengte van 17,9 bij 5meter. Een derde en vierde staan in order.

ABC vindt het belangrijk met nieuwe producten op de markt te komen of het bouwproces te verbeteren en daarmee voorop te blijven lopen in de ontwikkelingen in de markt.

Wilt u meer informatie? Belt of mailt u dan met: Johan van Domselaar, tel. 06 - 53 63 49 15
e-mail: johan@arkenbouw.nl

Johan van Domselaar

Wilt u meer weten?

Neem contact op
met Johan van Domselaar

Tel. 0527 201345
Email: j.vandomselaar@arkenbouw.nl