nieuws drijvend wonen lelystad project waterwoningen

Drijvend wonen in Lelystad

Een nieuwe vorm van wonen

Drijvend wonen in Lelystad

Maandagochtend 12 maart zijn in Warande de acht woningen van CPO (Collectief Particulier Opdrachtgeverschap) Drijvend Wonen binnengevaren. Eén van de acht waterwoningen is nog te koop. Het is het eerst CPO project met drijvende woningen in Nederland. De woningen zijn een voor een naar hun plek gevaren. Voorafgaand aan deze bijzondere happening was er een bijeenkomst met de nieuwe bewoners, wethouder Jop Fackeldey, Directeur ABC Arkenbouw, Willem Visser en heemraad Jan Nieuwenhuis van Waterschap Zuiderzeeland in het Infocentrum Warande. 

Voor de toekomstige bewoners was het een bijzondere dag, want hun woningen werden naar de thuisplek gevaren. In het Infocentrum benadrukte wethouder Fackeldey het 'letterlijk thuiskomen' en  hoe uniek het is dat deze woningen zijn 'thuisgebracht'. De samenwerking tussen betrokken partijen was een goed voorbeeld voor de realisatie van dit CPO Drijvend Wonen. Willem Visser, directeur van ABC Arkenbouw sprak over de ontwikkeling van dit bijzondere project en de bouw van de woningen. Heemraad Jan Nieuwenhuis van Waterschap Zuiderzeeland vertelde over de rol van het waterschap. Het peil van de Torenvalktocht is tijdelijk verhoogd, waardoor de diepte van de tocht 1.80 meter is. Hierdoor konden de woonarken, met een diepte van 1.40 meter, door de tocht naar hun ligplaats varen. Daarnaast zijn de woonarken maar liefst zeven meter breed en de tocht is acht meter breed!

Maandagochtend werden de overige zes woningen binnengevaren. De vrijdag ervoor was al proefgevaren met twee woningen. De woningen zijn in Collectief Particulier Opdrachtgeverschap gebouwd en lijken qua uiterlijk op elkaar. Ze vormen zo een mooi geheel. Toch konden de kopers hun eigen wensen kenbaar maken, een heeft iedere woning bijvoorbeeld een eigen accentkleur.

In bijgaande link kunt u het filmpje bekijken over de bijeenkomst en het binnenvaren van een woning:
http://www.youtube.com/watch?v=EW7GEwd2S-4

In collectief particulier opdrachtgeverschap gebouwd

Drijvend wonen is een nieuwe vorm van wonen in Lelystad. Aan de rand van de Warande, de nieuwe wijk aan de zuidkant van de stad, in de Torenvalktocht, is de ‘drijvende woonwijk’ met 8 energiezuinige, onderhoudsarme en duurzame (o.a. warmtepomp) drijvende woningen, gerealiseerd. De tocht werd uitgegraven tot een prachtige ruime kom.
De drijvende woningen zijn gebouwd in collectief particulier opdrachtgeverschap (CPO). De waterwoningen werden ontworpen door Attika Architecten te Amsterdam en gebouwd bij ABC Arkenbouw te Urk. Een aantal bewoners heeft ook zelf meegebouwd.
 

Feiten en cijfers

De woningen hebben een lengte van 14,5 m1 tot 18m1 en zijn volledig onder het bouwbesluit gebouwd.
Het gemiddelde woonoppervlak is circa 171 m2, de inhoud maar liefst 493m3. De waterwoningen wegen zo’n 150 ton. 
De woning is vanzelfsprekend zeer duurzaam, energiezuinig en voorzien van het Politie Keurmerk Veilig Wonen. 

Lees hier de blog van de kopers.

Drijvend wonen is een nieuwe vorm van wonen in Lelystad. Aan de rand van de Warande, een nieuwe wijk aan de zuidkant van de stad, in de Torenvalktocht, komt een ‘drijvende woonwijk’ met 8 energiezuinige, onderhoudsarme en duurzame drijvende woningen, gebouwd in collectief particulier opdrachtgeverschap (CPO). De tocht wordt uitgegraven tot een prachtige ruime kom.
Wonen met de natuur dichtbij, een wijds uitzicht over water in het groen, grenzend aan natuurgebieden Hollandse Hout en Oostvaardersplassen... een droom van een wijk!

Het woonoppervlak is 171 m2, de inhoud maar liefst 493m3. Voor nog meer informatie, het verhaal van de bewoners en een filmpje waarop u ziet dat bewoners zelf meebouwen kijkt u hier. Meer informatie over dit project vindt u hier.

Johan van Domselaar

Wilt u meer weten?

Neem contact op
met Johan van Domselaar

Tel. 0527 201345
Email: j.vandomselaar@arkenbouw.nl