spakenburg zuyderzee project abc

Kwaliteitswoningen op volstreks unieke locatie in maritiem Zuyderzee

Watervilla's bieden vrijheid, rust en alle comfort

 

SPAKENBURG – De gemakken van het dorp, gecombineerd met de vrijheid van wonen op het Eemmeer. Deze voor Nederland volstrekt unieke woonervaring is weggelegd voor de toekomstige bewoners van de watervilla’s die een plek krijgen in maritiem Zuyderzee in Spakenburg. Speciaal voor geïnteresseerden wordt hier in februari een modelwoning opengesteld. Zij kunnen dan zelf ervaren hoe het voelt om te mogen wonen in een watervilla.

’s Morgens doe je de gordijnen van de slaapkamer open. Het zonnetje weerkaatst via het water door het raam naar binnen. Eendjes drijven vrolijk kwakend voorbij en lijken je een goede morgen te wensen. Natuurlijk, het is geen 365 dagen per jaar mooi weer. Maar voor bewoners van een watervilla is deze beleving verre van een utopie. En bij onstuimig weer? Ook dan is het schouwspel fascinerend. Maar dan wel mét behoud van de veiligheid en het wooncomfort.

Oerdegelijk

De watervilla’s, die worden gebouwd in de geconditioneerde werkplaats van ABC Arkenbouw op Urk, zijn namelijk oerdegelijk. Johan van Domselaar van ABC: “De villa’s worden opgebouwd op een zwaar betonnen casco met een diepgang van 1,5 meter. Dit zorgt voor grote stabiliteit. Voor de tussenvloeren wordt staalversterkt lichtbeton toegepast, waar we de leidingen in verwerken. Bijvoorbeeld de leidingen van de vloerverwarming, die op alle verdiepingen standaard aanwezig is. De buiten- en binnenwanden zijn houtskeletbouw. Deze wanden zijn, net als bij een woning op de wal, optimaal geïsoleerd en duurzaam. De watervilla’s voldoen aan de laatste eisen van het Bouwbesluit: ze hebben het Politiekeurmerk en zijn energiezuinig. Kortom: het ontbreekt de bewoners aan niets.

Indelen naar eigen wens

Er is keuze uit zes typen watervilla’s. Daarbinnen hebben bewoners volop vrijheid bij het indelen van de binnenwanden en bij de inrichting van bijvoorbeeld de keuken. Achter de voordeur ligt, circa 1 meter boven het wateroppervlak, de entree met toilet. Vervolgens kom je in de comfortabele woonkamer. Hier is ook plek voor een ruime keuken naar eigen smaak. De woonkamer biedt toegang tot het drijvende terras van 16 m². Een trap voert naar de onderverdieping met drie slaapkamers, het tweede toilet en de badkamer. Deze verdieping ligt ter hoogte van de waterlijn, wat een prachtig vrij uitzicht over het Eemmeer oplevert. Optioneel is een derde verdieping. Voor een extra werkruimte of slaapkamer, én voor een tweede terras. Bewoners kunnen desgewenst de inrichting overlaten aan ABC Arkenbouw. Zoals het behang- en schilderwerk en zelfs aan het plaatsen van de tv.

Voor meer informatie over de woonarken kunt u terecht bij ABC Arkenbouw (Johan van Domselaar, 06-536 34 915, johan.vandomselaar@arkenbouw.nl). Ook kunt u terecht in het informatiecentrum van Zuyderzee-wonen aan de Oostmaat7 inSpakenburg. Dit centrum is geopend elke woensdag van 15-18 uur en elke zaterdag van 10-12 uur. Veel informatie (zoals kaveloverzichten, plattegronden en typen watervilla’s) is ook te vinden op www.zuyderzee-wonen.nl

 

 

Johan van Domselaar

Wilt u meer weten?

Neem contact op
met Johan van Domselaar

Tel. 0527 201345
Email: j.vandomselaar@arkenbouw.nl