Woonboot liggende in de Amstel

Een proces van A to Z

en alles vooraf te bekijken

Welkom bij ABC Arkenbouw

Wij zijn trots op onze gebouwde arken en laten u dan ook graag binnenkijken op Urk. U bent van harte welkom om met uw eigen ogen te zien hoe wij werken. Er zijn steeds verschillende arken in aanbouw in alle maten en vormen. Van klein tot groot, van klassiek tot modern en alles wat er tussen zit. Maakt u een afspraak en wij nemen graag de tijd om u rond te leiden.

Creatieve ontwerpen

Iedere woonark of waterwoning begint met een eigen ontwerp, al dan niet door u zelf of door een architect ontworpen. Voordat we starten met de bouw, tekenen en berekenen onze mensen op het bedrijfsbureau alles door. Belangrijk is bijvoorbeeld te berekenen of de stabiliteit goed is. Ook werken zij alle wanden in technische tekeningen uit. Met deze technische tekeningen gaan onze mannen in de fabriek aan het werk.

Betonnen casco’s, bewezen kwaliteit

In de dokken worden de betonnen casco’s gestort. ABC Arkenbouw casco’s zijn standaard uitgevoerd in een hoge kwaliteit C33/40-beton. De dikte van de wanden en de vloer/bodem is standaard minimaal 15 centimeter, waardoor de bak zwaar en stabiel is. Er zijn geen tussenwanden nodig om het casco stevig te laten zijn. Het beton is dubbel gewapend.

Tegelijkertijd als uw bak gestort wordt, wordt op de prefab afdeling uw binnen- en buitenwanden gemaakt. Volledig voorzien van isolatiemateriaal.

Waterwoning gereed

Als de woonark helemaal klaar is, brengen we hem naar buiten om vervolgens naar de ligplek te vervoeren. Afhankelijk van de grootte en het afwerkingniveau is de bouwtijd gemiddeld 3 maanden.

Geïnteresseerd?

Komt u dan eens naar Urk en ontdek wat wij voor u kunnen betekenen. U bent van harte welkom. 

Johan van Domselaar

Wilt u meer weten?

Neem contact op
met Johan van Domselaar

Tel. 0527 201345
Email: j.vandomselaar@arkenbouw.nl