Wat zijn Waterwoningen

De basis van iedere ABC waterwoning en andere drijvende objecten is een sterk, stabiel en onzinkbaar betonnen casco. Indien noodzakelijk kunnen de betonnen casco’s gekoppeld worden waardoor ieder denkbaar formaat te bouwen is. ABC bouwt casco’s van een hoge betonkwaliteit, door toepassing van extra dikke wanden zijn tussenwanden niet nodig. Hierdoor is de benedenverdieping vrij indeelbaar. Het casco is onderhoudsvrij. Leuk en goed om te weten is dat ABC als eerste in Nederland een drijvende woning volgens Bouwbesluit bouwde.

Tussenvloeren

De tussenvloer(en) worden uitgevoerd met een staalversterkte vloer(en) van lichtbeton. In deze vloer worden alle leidingen van bijvoorbeeld vloerverwarming weggewerkt. De vloer is brandwerend, dempt het geluid en is bijna net zo licht van gewicht als een houten vloer. De voordelen van een betonvloer en een houten vloer worden hiermee perfect gecombineerd. Bovendien blijft de opbouw hiermee licht van gewicht en ligt het zwaartepunt beneden, waardoor de woning of ander object stabieler is. De verdiepingvloer(en) zijn vrij overspannend en dus vrij indeelbaar.

Opbouw in Houtskelet

De opbouw (buiten- en binnenwanden) worden volgens de Houtskeletbouw methode gebouwd. Deze zijn licht van gewicht, optimaal geïsoleerd en duurzaam. Alle denkbare vormen zijn denkbaar.

Johan van Domselaar

Wilt u meer weten?

Neem contact op
met Johan van Domselaar

Tel. 0527 201345
Email: j.vandomselaar@arkenbouw.nl