utrecht terwijde project bouw

Drijvende woningen Utrecht

Terwijde

Drijvend wonen in Utrecht Terwijde

Levensgenieters wonen op het water

‘s Morgens doe je de gordijnen van de slaapkamer open. Het zonnetje weerkaatst via het water door het raam naar binnen. Eendjes drijven vrolijk kwakend voorbij en wensen je een goede morgen. ‘s Avonds kijk je vanaf je terras over het water en geniet je van de rust. Heerlijk na een dag werken.

Door het moderne ontwerp en het materiaalgebruik van de buitengevel ogen de drijvende woningen stoer en stijlvol. Ze liggen centraal in de levendige wijk. Met veel ruimte en oog voor privacy zijn ze ontworpen om heerlijk te wonen.

De drijvende woningen zijn duurzaam en perfect geïsoleerd. Door de optimale isolatie zijn ze zeer energiezuinig. De woningen zijn in de basis zo ontworpen dat een lage energie vanzelfsprekend is. Ze zijn voorzien van zonnepanelen en aangesloten op stadverwarming. 

Goed om te weten dat de waterwoningen voldoen aan het Bouwbesluit en hiermee dus aan alle eisen die u stelt aan comfortabel wonen.
Op de wal bevindt zich een berging. Via een loopbrug met vast bordes bereikt u uw woning.

Financiering

De drijvende woningen worden met palen verankerd aan de bodem, blijven daar permanent liggenen worden ingeschreven in het scheepsregister. Dit betekent dat u een financiering voor een hypotheek kunt afsluiten.  Dat kan zowel bij de Rabobank als de Triodos bank.

Ruimte, licht en uitzicht

Ruimte, licht en uitzicht zijn op deze prachtige locatie ruim aanwezig. Dit inspireerden ons voor het ontwerp van deze stoere en stijlvolle waterwoningen. Door de grote ramen aan de waterzijde sterk georiënteerd op het water. De gevels zijn een combinatie van Westen Red Cedar en Eternit. Dat geeft de robuuste, moderne en stijlvolle karakter van de drijvende woning.

De indeling is gewoon goed! Heerlijk licht, ruim en slim ingedeeld. Aanpasbaar aan uw eigen woonwensen, kunt uw eigen indeling te bepalen. Ziet u al voor u hoe u zo van de kamer het heerlijke terras op loopt?  

Download de verkoopbrochure

Johan van Domselaar

Wilt u meer weten?

Neem contact op
met Johan van Domselaar

Tel. 0527 201345
Email: j.vandomselaar@arkenbouw.nl

Opgeleverde projecten bekijk alle opgeleverde projecten
 • havenpaviljoen schiedam project arkenbouw

  Havenpaviljoen Schiedam

  Aan het Doeleplein in Schiedam is door ABC Arkenbouw een passantenhaven gebouwd. De haven bestaat enerzijds uit een steiger voor pleziervaartuigen met stroom- en watertappunten, anderzijds is het een waterpaviljoen met hierin sanitaire ...

  Meer over Havenpaviljoen Schiedam
 • Eemhof Centerparcs

  Watervilla De Eemhof

  Voor Center Parcs Zeewolde bouwde ABC Arkenbouw vijf woonboten die onlangs werden ingehuldigd in de oude jachthaven Marina de Eemhof. Center Parcs had ABC als belangrijkste sleutelwoorden ‘luxe’ en ‘gezelligheid’ meegegeven; gasten moesten zich er meteen ...

  Meer over Watervilla De Eemhof
 • spakenburg zuyderzee project abc

  Zuyderzee-Spakenburg

  De gemakken van het historische dorp, gecombineerd met de vrijheid van wonen langs het Eemmeer. Deze voor Nederland volstrekt unieke woonervaring is weggelegd voor de bewoners van de watervilla’s die een plek hebben in de Zuiderzeehaven van Spakenburg. Nu hier alle ...

  Meer over Zuyderzee-Spakenburg